Jaké formality potřebujete vyřídit před cestou do Ekvádoru?
Kterou leteckou společnost zvolit, kde přestoupit a kolik stojí letenka do Ekvádoru?
Podrobnosti se dozvíte v následujícím článku.
Zajímají vás další informace o Ekvádoru? Mrkněte na našeho nejlepšího online průvodce po Ekvádoru na českém internetu.

Víza a formality při vstupu do Ekvádoru

Občané ČR (i Slovenska) cestující do Ekvádoru za účelem turistiky nepotřebují vízum. Stačí mít cestovní pas platný minimálně 6 měsíců po předpokládaném odletu z Ekvádoru. Maximální doba pobytu pro občany České republiky je 90 dní za rok, které se počítají od prvního vstupu do země.

Pobyt je možný prodloužit o dalších 90 dnů v pobočkách Migracion Ecuador.

Pokud jste před příjezdem do Ekvádoru navštívili zemi s vysokým výskytem žluté zimnice, je nutné předložit certifikát o očkování proti žluté zimnici. Mezi tyto země v současnosti patří Brazílie, Kongo a Uganda.

Aktuální podmínky ke vstupu do země najdete na stránkách ekvádorského ministerstva vnitra.

Lety do Ekvádoru z Prahy

Do Ekvádoru nejsou z České republiky žádné přímé lety, je třeba využít přestupu na některém z evropských letišť.
Létá se buď do hlavního města Quita nebo do největšího ekvádorského města – pobřežního Guayaquilu. Přímé lety do těchto měst odlétají z Amsterdamu a Madridu. Let z Evropy do Ekvádoru trvá zhruba 12 hodin. Kvůli nižší ceně je možné z Evropy letět také s přestupem v USA, Panamě nebo v Kolumbii. 

Hlavní společnosti, které létají mezi Evropou a Ekvádorem jsou KLM – Air France, Iberia, LATAMAir Europa. Pro přestup v latinskoamerických zemích je možné využít také služeb společností Copa Airlines, Avianca a dalších.

Cena letenek do Ekvádoru se při odletu z Prahy pohybuje mezi 25 000 a 30 000 Kč. V hlavní sezóně (červenec, srpen a okolí Vánoc) bývá vyšší a může se šplhat až ke 40 000 Kč. Akční nabídky a slevy na letenky do Ekvádoru z Prahy po covidu téměř zmizely. Na vytížená data se vyplatí kupovat letenku s velkým předstihem.
Při odletu z Vídně nebo německých letišť bývá cena často o několik tisíc korun nižší.

Zajímají vás další informace o Ekvádoru? Mrkněte na našeho nejlepšího online průvodce po Ekvádoru na českém internetu.